Sökmetoder utanför lådan

Sök jobb på internet


skrivet den 17 aug av Admin, klockan:08:40
Det är ju inte lätt det här med att söka jobb, ibland undrar man i vilken ände man ska börja. Mitt tips är dock att följande att först ta ut sin egen profil. Vem är jag, vad har jag gjort, vilka är mina kvaliteter, vad är jag bra på respektive mindre bra på, vart vill jag jobba och med vad? Det finns många frågor som man kan ställa sig själv. Utöver detta finns det ju på flera jobbsajter, som exempelvis Jobbsafari eller Arbetsförmedlingens sajt platsbanken, olika tester som man kan göra på att bättre få koll på i vilken bransch eller nisch som man skulle kunna antas passa i. Jag tycker att man först ska ta sig en funderare och ställa flera frågor av liknande karaktär som jag gjorde i början av det här inlägget, och sedan om inte det räcker så kan man ju även komplettera med att göra ett eller flera olika karriärtester på olika sajter på internet, för att få en ännu bättre koll, dessutom kan ju dessa karriärtester ge en ny input, som gör att man får fler infallsvinklar. Ibland är det ju så att man har snöat in på ett visst yrke eller en viss bransch.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt