Meta-tags | Vad gör dem?

Google gillar när en hemsida är tydlig med sitt innehåll och just metataggens uppgift är att informera Google (och andra sökmotorer) om webbplatsen.

Så vilka meta-taggar finns det och vad används de till?

Google är bra på att ge oss viss information om hur de tänker (även om det många gånger kan vara lite otydligt att förstå dess algoritm) men här kan du läsa lite mer om taggar https://support.google.com/webmasters/answer/79812?hl=sv

Men vi tar upp de vanligaste

Meta-titeln är egentligen inte en metatagg för den saknar koden <meta name = ”…”/>. Den här meta-titeln är den som dyker upp när du gör en sökning. Du ska hålla dig till upp till max 70 karaktärer när du skriver titeln, över det blir det bara för mycket. Använd gärna ett av dina sökord i meta-titeln, det hjälper dig på traven. Använd attraktiva och säljande meningar. Vill du sälja en kurs med sökordet ”arbetsrätt” skriv något i stilen: ”Praktisk arbetsrätt för dig som chef, mina 3 bästa tips”. Det är ingen dum ide att använda siffror i titeln. Du kan använda symboler som ” – ” eller ” | ” för att separera fraser.

Vidare har du meta-description, vilket är själva texten som du kan läsa när sökmotorn söker åt dig. Hur du skriver där beror mycket på hur du vill framstå, men driver du en sida som säljer en produkt eller en tjänst ska du tänka att den texten är som en annons och ska utformas som en sådan. Det vill säga att texten ska vara säljande och ha en ”call to action” uppmaning. Du kan ha max 2 meta-beskrivningar på maximalt 90 karaktärer var. Det är viktigt att den sista uppmanar läsaren att gå in och veta mer om din sida. Du kan använda sökorden du vill ranka på i din meta-beskrivningen men var lagom. Ett över användande av sökorden kan skada din hemsida istället. Google gillar inte att man försöker manipulera sig upp i sökresultaten på ett onaturligt sätt.

Meta-robots är en meta-tagg du kan använda dig av för att tala om för sökmotorn vad du vill och inte vill att sökmotorn ska läsa på din sida. Du har även robotar för Googlebot.

Hoppas det här är till hjälp!

Läs mer om SEO

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *